Entreprenad

Vi är väldigt stolta över vår husproduktionsanläggning i Västerås. En modern husfabrik ger oss möjlighet att själva styra över hela processen och genomföra de produktutvecklingar som för oss framåt. För Carpenter var det självklart att bygga upp den husfabrik vi idag har, kvalitetssäkring, kostnadseffektivitet samt kontroll är de ledord som drivit oss genom denna resa.

På vår fabrik arbetar man idag med allt från att tillverka husblock, producera takstolar samt utveckla de produkter vi har.  Vi har fullständig översikt över alla moment, och vi håller husets alla delar torra under produktionen. Teknik och hantverk i perfekt balans. Det ger trygghet. Något vi värdesätter högt.

Genom vår egna husfabrik har vi givits möjlighet att genomföra flertalet entreprenader i egen regi samt även mot beställare. Vi tar då helhetsansvaret från projektering till färdig produkt.

Bostads AB Mimer - Kv. Tibble

Genom ett nära samarbete med Bostads AB Mimer färdigställde Carpenter en entrprenad åt Mimer i Kv. Tibble i Skultuna bestående av 3 st parhus med totalt 6 lägenheter. Det unika med den här entrprenaden var att samtliga hus uppfördes som passivhus och blev också därmed Västerås första passivhus. Husen har mottagit flertalet priser pga. av sin täta och miljövänliga konstruktion. 

Carpenter Fastigheter AB - Kv. Tibble

I Skultuna har Carpenter genomfört en entrprenad bestående av 7 st cityvillor med totalt 28 hyresbostäder. Entprenaden genomfördes i två etapper där 16 lägenheter färdigställdes våren 2014 och 12 lägenheter färdigställdes våren 2015. Området ligger nära skola, förskola, bad och trevliga grönområden och har snabbt blivit ett populärt området för barnfamiljer. 

Samtliga lägenheter är i storleksordningen på 4 rok 84 kvm i både bottenplan & övreplan.

Carpenter Skälby Fastigheter AB - Kv. Kartbladet

Våren 2016 färdigställde Carpenter 24 nya hyresbostäder i området Kartbladet Skälby i Västerås. Bostäderna är uppförda i cityvillor där man har fyra lägenheter i varje huskropp. Området ligger i ett nybyggt villområde där skolor, förskolor och trevliga grönområden finns runt hörnet. Hyresbostäderna på Skälby har blivit väldigt populära, barnfamiljer uppskattar lägenhetstorleken, planlösningen och möjligheten till egna mindre tomter. 

Samtliga lägnheter består av 4 rok 84 kvm i både bottenplan & övreplan.

Bostads AB Mimer – Kv. Triangelbacken

Mimer är det största bostadsbolaget i Västerås och ägs av Västerås stad. Dem äger och förvaltar cirka 11 300 bostäder och över 22 000 västeråsare bor i deras hus. Dem är ett alternativ för alla som söker ett bra boende i Västerås, och därför strävar Mimer efter att ha ett utbud som passar alla typer av människor. ”En bra dag börjar hemma" är deras kundlöfte som hjälper dem att i alla lägen sätta kunden först.

Carpenter är stolta att vi sedan år 2006 har varit en samarbetspartner till Mimer där vi haft huvudansvaret för all service i deras fastighetsbestånd. Under andra kvartal 2016 löpte vårat avtal med Mimer ut men vi har haft ett försatt gott samarbete.

I samarbete med Bostads AB Mimer genmförde Carpenter projektet Triangelbacken på Vallby där vi uppför tre stycken radhuslängor med totalt elva lägenheter. Dessa radhus byggdes enligt kraven för miljöbyggnad silver.


Carpenter Fastigheter Östra Nibble AB - Kv. Östra Nibble Äppelparken

Hösten 2017 fick 36 familjer tillträde till sina nya fina hyresbostäder i kvarteret Östra Nibble Äppelparken i Hallstahammar. Den första etappen består av 28 lägenheter med 3 rok, 4 lägenheter med 4 rok samt 4 lägenheter med 2 rok. Lägenheterna har en ljus och modern standard. Intresset för bostäderna har varit stort. 

Under våren 2018 fick 18 familjer tillträde till sina fina nya lägenheter som avsgå etapp två.
 

Carpenter Skälby Fastigheter - KV Tvättmaskinen

I området Skälby KV tvättmaskinen har 24 familjer fått tillträde till sina lägenheter där de stora tomterna och väl tilltagna balkongerna uppskattas med Carport och förråd vid bilen som gjort att Skälby blivit ännu trevligare för familjer att vistas på.

Carpenter Östra Nibble 6 Kamomillvägen

2020-2021 Har det färdigställts 48 lägenhetr i varierande storlekar allt från 1 rok till 3 rok, där man bor nära skog och fina hus med lekpark i närheten ett perfet boende för en växande familj

Carpenter Fastigheter Fäbodvallen AB

Under Våren 2020 färdigställdes också 12 lägenheter i fantastiska gäddeholm i olika storlekar där det är närhet till stora grön ytor och fina skogar fantastiskt trivsat område för familjen som vill söka sig lite utanför staden men bo tryggt i sin lägenhet.

Carpenter Fastigheter Södra Källtorp AB

Under året 2022 och avslutat 2023 så byggde vi 48 stycken lägenhter i varierande storlekar med treor i etagé, på trivsama södra källtorp där den gamla skolan Wenströmska låg som idag givit plats åt flertalet bostäder alltifrån BRF, Villor och nu Hyresrätter finner ni inom området, detta är ett Västerås stads störst växande områden som ska utökas ytterligare för att bilda en helt ny stadsdel,  Här har du närheten till City pulsen samt enkel tillgång till kollektivtrafiken när så behövs.

Carpenter Fastigheter Stenåldern AB

Under året 2021-2022 färdigställde vi också ett område på Bjurhovda som länge varit utan hyreslägenheter där vi byggde i treplan 24 st 2.5 men rättare sagt kallar vi dem treor på 68 kvm där familjer har möjligheten att bo i moderna trivsamma lägenheter med en loftgång utanför med utlandskänsla och närheten till Anudshög och Hälla köpcentrum gör det väldigt trivsamt att kunna ta en promenad om så önskas till båda ställerna utan att behvöa ta bilen.

 

 

Planerade projekt för framtiden.

På Södra källtorp utöver de lägenheterna som står klara bygger vi nu ytterligare 20 tal lägenheter i området Södra Källtorp fyra där familjer kommer få chans att flytta in i ett trähus på fler en treplan som är byggt i sutträngplan med skogen precis utanför. Dessa beräknas stå färdigt under 2024 och vi kommer inom kort kunna börja erbjuda dessa till uthyrning.

Dessa kommer likväl som alla våra tidigare området hyras ut via Bostad Västerås.

 

Vi planerar att bygga flertalet BRF i området södra källtorp för att göra det komplett tillslut med en fin blanding dessa BRF kommer ha fina lummiga uteplatser med tillhörande carportar och möjligheter till elbilsladdning.

 

Sedan har vi planerat för Södra Källtorp Gränden där ett stor område om 80 tal bostäder ska uppföras i olika storlekar i tre etapper detta område som andra kommer vara tillägnligt att hyra via Bostad Västerås.

Så häng med på vår resa det kommer bli riktigt roligt.